Het Ondernemingsdossier

Het Ondernemingsdossier is een samenwerkingsverband tussen het ministerie van Economische Zaken en de brancheorganisaties. Het stelt een ondernemer in staat om bepaalde informatie uit de eigen bedrijfsvoering eenmalig beschikbaar te stellen aan overheden zoals toezichthouders en vergunningverleners. De ondernemer bepaalt zelf welke overheden toegang hebben tot het Ondernemingsdossier. Vooraf dienen daarom goede afspraken gemaakt te worden over hoe de onderneming en haar overheden de juiste gegevens kunnen uitwisselen. Deze afspraken worden op brancheniveau vastgelegd in een samenwerkingsovereenkomst. Zodat er uiteindelijk één informatiebron is van het bedrijf met haar overheden: het Ondernemingsdossier. Het resultaat: meer tijd om te ondernemen, betere naleving van regels en vereenvoudiging van het toezicht.

OmgevingsAlert is aangesloten op Ondernemingsdossier

We zijn er trots op dat een speciale variant van onze zakelijke dienstverlening als eerste app in de ‘appstore’ van het Ondernemingsdossier is te vinden. Gebruikers van het Ondernemingsdossier kunnen heel eenvoudig hun bedrijfsvestiging instellen voor alerts: U ziet dan direct welke vergunningaanvragen en bestemmingplanwijzigingen er spelen rondom uw bedrijfslocatie én krijgt automatisch een alert in uw ondernemingsdossier-inbox als er nieuwe meldingen bij komen. Met de geavanceerde filterfunctie ontvangt u alleen meldingen van berichten die voor úw bedrijfsvoering van belang zijn; wilt u horecavergunningen van collega-ondernemers volgen of juist niet? Zijn verkeersbesluiten belangrijk voor uw bedrijf? U stelt het zelf in! Deze service is kosteloos voor gebruikers van Ondernemingsdossier.

OmgevingsAlert in Ondernemingsdossier

Gebruikt u al het Ondernemingsdossier?

In uw Ondernemingsdossier staat een nieuw tabblad “Apps & Info’. Hier vindt u handige apps en linkjes waarmee u nog makkelijker en sneller kunt ondernemen. Wilt u bijvoorbeeld weten welke vergunningen in uw omgeving zijn aangevraagd, welke financieringsmogelijkheden goed bij uw zaak passen of welke wetgeving binnenkort veranderd? Of wilt u gemeenten, wijken of buurten eenvoudig op diverse kenmerken vergelijken of problemen in de openbare ruimte rond uw vestiging snel melden? Ga dan naar het tabblad ‘Apps &Info’ en regel het snel.

OmgevingsAlert in Ondernemingsdossier