Download PDF

Positieve reacties uit de soft-launch pilots

Vandaag lanceert OmgevingsAlert officieel haar nieuwe dienst ‘OmgevingsAlert Pro’. Eerder dit jaar was er een soft-launch waarbij de dienst al door diverse partijen werd gebruikt. Dit heeft veel nuttige input en feedback opgeleverd. Initiatiefnemer Christiaan Rasch: “Na 2,5 jaar vergunningen-apps maken voor gemeenten weten we natuurlijk wel wat er komt kijken bij het werken met overheidsdata en bijvoorbeeld met het vergunningenproces. Dit toepassen op grootschalig vastgoedbeheer was nieuw voor ons, én voor de markt. Gelukkig hebben we veel input gekregen van Syntrus Achmea en andere grote spelers in het vastgoedbeheer, zodat we met een goede Bèta-versie de markt op konden.”

Net als de OmgevingsAlert App speelt OmgevingsAlert Pro slim in op alles wat er aan vergunningen en andere lokale bekendmakingen speelt rondom een bepaalde locatie. Bouwplannen, vergunningaanvragen of veranderingen van bestemmingspannen kunnen serieuze impact hebben op de waarde van je vastgoed, maar hoe houd je het overzicht als je vanaf je kantoor op de Zuidas op de hoogte wilt blijven van plannen rondom jouw winkelcentrum aan de andere kant van het land? Of als je 200 winkelpanden of bijvoorbeeld 500 kantoorpanden beheert? “Daar waar de app beperkt is tot één locatie kun je met OmgevingsAlert Pro tot vele honderden locaties tegelijkertijd managen zonder het overzicht te verliezen”, stelt ontwikkelaar Tom Pesman: “We hebben erg veel tijd en aandacht besteed aan een slimme gebruikservaring waarbij je met handige filters zelf kunt instellen wat je wilt zien en wat je niet wilt zien: bijvoorbeeld omgevingsvergunningen in een straal van 100 meter, omgevingsvergunningen met het woord ‘winkel’ in de omschrijving in een straal van 500 meter en bestemmingsplannen in een straal van 2 kilometer. Deze filters leiden tot een email-achtige inbox waar je wekelijks snel doorheen klikt. En als er meldingen open blijven staan, ontvang je daar automatisch een e-mailalert van.”

Er zijn met verschillende partijen intensieve pilots gehouden die veel ervaring en feedback hebben opgeleverd. Christiaan Rasch: “Inhoudelijk kregen we zonder uitzondering overal de feedback dat we met een goed en relevant product bezig zijn: De functionaliteiten van OmgevingsAlert Pro sluiten goed aan op de praktijk en daar waar dat beter kan, hebben we verschillende suggesties ontvangen die we op onze releaseplanning hebben geplaatst voor de nabije toekomst.

We merkten na de soft-launch van onze dienst dat er naast de interesse van grotere corporate vastgoedpartijen juist ook veel kleinere partijen (of grote partijen met relatief kleine portefeuilles) interesse hebben in onze diensten, en daar hebben we onze abonnementsstructuur en tarieven dan inmiddels ook op aangepast.”

OmgevingsAlert levert nu verschillende diensten, van een laagdrempelig ‘Basic’-product voor nog geen 50 euro per maand, tot het zeer volledige ‘Platina’-pakket voor de veeleisende beheerder met grote portefeuilles en specifieke beheer-eisen.

Christiaan Rasch: “Wat de diensten gemeen hebben is dat ze uitermate geschikt zijn om multisite omgevingsmanagement op een gebruikersvriendelijke manier te ondersteunen: Weten wat je moet weten over de omgeving van je vastgoed en niet meer dan dat.”

Een toelichting op de diensten kan worden gevonden op www.omgevingsalert.nl/pro. Hier kan ook een demo of gratis proefperiode worden aangevraagd.


Einde persbericht


Noot voor de redactie (niet plaatsen): Onze persberichten en illustratiemateriaal zijn te vinden op www.omgevingsalert.nl/pers

Meer info: Christiaan Rasch; 06-28769187; christiaan@omgevingsalert.nl